Sälja lägenhet

Att tänka på – att göra vid försäljning av bostadsrätt

  1. Återlämna samtliga parkeringstillstånd och nycklar till elstolpe, mc-garage eller garage till föreningens trafik- och parkeringsansvarige. Parkeringstillstånden är personliga och får inte lämnas över till den nya bostadsrättsinnehavaren. parkering.brfsmaragden@gmail.com
  2. Återlämna alla utkvitterade extra nycklar till styrelsen – kontakta nycklar.brfsmaragden@gmail.com .Exempel på extra nycklar är nycklar till extra förråd, cykelförråd samt bastu.
  3. Se till att du/mäklaren sänder in överlåtelseavtalet, glöm inte blanketten ansökan om inträde/utträde i föreningen, via HSB Stockholms mäklarportal.
  4. När du överlämnar lägenheten till den nya bostadsrättsinnehavaren skall du också överlämna samtliga nycklar som hör till lägenheten.
  5. Till den nya innehavaren skall du också överlämna låsbrickan till tvättstuga och soprum. Tänk på att du betalat 200 kr i deposition för den. Du skall också överlämna 2 st bokningscylindrar till tvättstugan.
  6. TV-boxen, kortet, kablar och fjärrkontrollen ska skickas tillbaka till Tele2-kontakta dem för retur: 90222, Vardagar: 08.00 – 19.00
  7. Har du en altan eller parabol ska dessa tas bort. Alternativt att köparen tar över. Kontakta info.brfsmaragden@gmail för nytt avtal.
  8. I samband med alla försäljningar sker en lägenhetstillsyn. Tillsynen utföres av HSB Stockholm och beställs av styrelsen. Köparen kan inte tillträda lägenheten innan synen är klar och medlemskap i föreningen beviljats.